Цялата държава е заложник на имунитета на Бойко Борисов. Съдебната реформа

...
Цялата държава е заложник на имунитета на Бойко Борисов. Съдебната реформа
Коментари Харесай

БСП искат КСНС за промените в Конституцията

Цялата страна е пленник на имунитета на Бойко Борисов. Съдебната промяна в техните планове завърши, с цел да се спасят. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БиТиВи.

Според Нинова единствено се приказва за конституционна промяна, само че план социалистите не са виждали, освен този на Движение за права и свободи, ГЕРБ имат план за Конституция, само че Българска социалистическа партия не знае какъв е. Конституцията не е вземане-даване, отсече водачът на Българска социалистическа партия и настоя президентът Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) за измененията в Конституцията.

Тя счита, че в новата тройна коалиция - ГЕРБ, Движение за права и свободи и златният пръст на " Възраждане " са надвили в процесите за правосъдна промяна и промени в Конституцията.

Българска социалистическа партия към момента нямат претендент за кмет на София, като е говорено и с икономиста от КТ " Подкрепа " Ваня Григорова.

Относно Бюджет 2023, Нинова съобщи, че бюджетът на финансовия министър Асен Василев замразява приходите при повишаващи се цени. В този бюджет има три проблема - доходи, които няма да дойдат, няма да дойдат приходите от Плана за възобновяване и резистентност, фиксацията в 3% недостиг, с цел да влезем в Еврозоната и последният проблем е заледяване на приходите и орязване на обществените неравенства.

Затова от БСП ще внесат различен бюджет в Народното събрание. Едно от предложенията на социалистите ще е минималната работна заплата да стане 900 лева, да има безвъзмездни медикаменти, учебници, растеж на пенсиите, разкри Нинова част от предложенията на социалистите в техния различен бюджет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР